Τοποθετήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. στο FORTUNE GREECE CEO Initiative 2022

11/11/2022 | Ανακοινώσεις

Στέφανος Βλαστός: «Μονόδρομος οι συνέργειες για να «ξεκλειδώσουμε» αξία στα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου

Στο έργο, τους στόχους και τις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στον κρίσιμο τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταρείας, Στέφανος Δ. Βλαστός στο Φόρουμ «Τhe FORTUNΕ GREECE CEO Initiative 2022» και στην ενότητα με  θέμα: «The Real Estate Factor –Η επενδυτική αξιοποίηση των ακινήτων ως καταλύτης για την ευρύτερη οικονομία» που συντόνισε ο Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της  της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Ο κ. Βλαστός μίλησε για  τον τριπλό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΤΑΔ ως Σύμβουλος, Διαχειριστής και Επενδυτής στον τομέα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της Εταιρείας είναι «να ξεκλειδώνει συνεχώς αξία στα ακίνητά της μέσα από συνέργειες και συνεργασίες».

Επίσης τόνισε ότι η επιτυχής πορεία της ΕΤΑΔ «οφείλεται στη σκληρή καθημερινή δουλειά και στην αποτελεσματική ομαδική συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας», καθότι εν μέσω  της πανδημικής κρίσης και ενώ το 83% του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ αποτελείτο από τουριστικού ενδιαφέροντος ακίνητα, η Εταιρεία έθεσε βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους που την οδηγούν στην επόμενη μέρα.  

«Ήταν μονόδρομος να επικεντρωθούμε στην ψηφιακή μετάβαση της Εταιρείας μας,  τον ψηφιακό μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας που αποτελείται από τη συνένωση τεσσάρων εταιρειών και να επενδύσουμε σε μεγάλα έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος σε όλη την Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Βλαστός, αναφερόμενος στην αξιοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της μαρίνας Αλίμου, της μαρίνας Ζέας, Αθηνών, Φλοίσβου και Βουλιαγμένης και την αξιοποίηση  που δρομολογείται για το Ξενία Πάρνηθας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ τόνισε ότι η Εταιρεία επενδύει σημαντικά στο κομμάτι των ενεργειακών αναπτύξεων και στον πρωτογενή τομέα με ιδιαίτερη έμφαση στα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά και τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα (ΑΠΕ).

«Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη πετύχει σημαντικό αριθμό μισθώσεων εντός του 2022 για χρήση ΑΠΕ σε περιοχές όλης της χώρας, όπως στην Ηλεία, στην Φθιώτιδα, στην Καρδίτσα, στο Βέρμιο και στις Σέρρες, ενώ εντός του 2023 δρομολογείται σημαντικός αριθμός αντίστοιχων αναπτύξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ειδικότερα ως προς τον πρωτογενή τομέα ο κ. Βλαστός επισήμανε ότι η ΕΤΑΔ επιδιώκει να προσελκύσει το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερα κεφάλαια για τις αγροτικές της εκτάσεις που είναι διαθέσιμες προς αξιοποίηση σε όλη την χώρα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι η ΕΤΑΔ τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει λύσεις εκεί που διαχρονικά δεν υπήρχαν για σειρά ακινήτων της, ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει καλύτερες μισθωτικές σχέσεις και αποδόσεις, υποστηρίζοντας μεγάλους θεσμικούς παίκτες της αγοράς και να αποδώσει ακίνητα της στις τοπικές κοινωνίες, όπως τα Ολυμπιακά Ακίνητα, σταματώντας τη  διαχρονική ζημία για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ως προς την επόμενη ημέρα της Εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ σημείωσε ότι στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση της ΕΤΑΔ με έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling) και της επανακατάρτισής (reskilling) του Ανθρώπινου Δυναμικού, να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η ωρίμανση και εξυγίανση του χαρτοφυλακίου και η μετάβαση της Εταιρείας στην ψηφιακή εποχή και στην πράσινη οικονομία.