Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο Αχίλλειο για τα 122 χρόνια από τον θάνατο της ιδρύτριας του, Αυτοκράτειρας Σίσσυ και συναυλία με έργα Αυστριακών και Ελλήνων συνθετών

15/09/2020 | Δελτία Τύπου

Με αφορμή τα 122 χρόνια από τον θάνατο της ιδρύτριας του, Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστής και ως Σίσσυ, το Μουσείο Αχίλλειο, που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. τίμησε πριν λίγες μέρες τη μνήμη της, πραγματοποιώντας, επιμνημόσυνη λειτουργία χωροστατούντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου π. Ιωάννη στο μικρό ανακτορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας «Stella Maris», το οποίο επισκεπτόταν η Αυτοκράτειρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τιμητική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Μουσείου Αχίλλειου με σκοπό να τιμήσει την Αυτοκράτειρα Σίσσυ, θρυλική φυσιογνωμία και εμβληματική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής ιστορίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανακτορικό συγκρότημα και το νησί της Κέρκυρας.

Το ίδιο βράδυ το Μουσείο φιλοξένησε στον κήπο του συναυλία με έργα Αυστριακών και Ελλήνων συνθετών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικό Καλοκαίρι Αυστρίας-Ελλάδας 2020» που διοργανώθηκαν από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Προξενείο της Αυστρίας στην Κέρκυρα και καλλιτεχνικούς συντελεστές τους Βάσια Αλάτη (σοπράνο), Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο) και Elisabeth Waglechner (πιάνο).

Πριν την έναρξη της συναυλίας προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με το χρονικό της ζωής και του θανάτου της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, το οποίο επιμελήθηκε ο Γιώργος Κρητικός, Συνοδός του Μουσείου Αχίλλειου, ενώ συνοδεύτηκε με χορευτικό δρώμενο βιενέζικου βαλς, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία «Fuego Art Dance» και χορευτές τους Μαρία Τράκα και Θοδωρή Καρύδη.

Τη συναυλία, η οποία ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι πρόξενοι της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Ελβετίας στην Κέρκυρα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, όπως πάντοτε, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας για τον COVID-19.

Το Μουσείο Αχίλλειο, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, δημιούργημα και τόπος διαμονής της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, αποτελεί σήμερα κορυφαίο προορισμό για την Κέρκυρα και έναν από τους δημοφιλέστερους πολιτιστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων και πολιτιστικών εκδηλώσεων το Μουσείο Αχίλλειο ενισχύει την εξωστρέφεια του, φιλοδοξώντας να αναδείξει περαιτέρω την ιστορία του εμβληματικού αυτού ιστορικού χώρου και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας.