Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (18 & 19 1.2020) και το Εθνικό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας (18-20.1.2020) στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν

16/01/2020 | Δελτία Τύπου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού (ΧΚΠ) και Βόρα-Καϊμακτσαλάν (ΧΚΒ) συμμετέχουν και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) και υποστηρίζουν όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού φιλοξενεί και στηρίζει τη διοργάνωση του Εθνικού Πρωταθλήματος Χιονοδρομίας, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως 20 Ιανουαρίου 2020 δίνοντας το βήμα στους μικρούς αθλητές.

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται με σκοπό την προώθηση των σπορ του χιονιού στα κράτη – μέλη της και αφορά τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού θα διεξαχθούν στα ΧΚΠ και ΧΚΒ με πολλές εκπλήξεις και happenings για τους μικρούς σκιέρ, με πλήθος από δραστηριότητες για παιδιά στο χιόνι, διαγωνισμούς και πολύ παιχνίδι! Ειδικά στο ΧΚΠ διοργανωτές είναι ο ΕΟΣ Αθηνών και η Σχολή Σκι Πάππος-Μπαλντούμης.

Σημειώνεται πως τα ΧΚΠ και ΧΚΒ συμμετέχουν αδιαλείπτως στις εκδηλώσεις τα τελευταία εννέα χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα πέρσι το ΧΚ Παρνασσού μπήκε από την FIS ως φιναλίστ στην τελική τριάδα του διαγωνισμού της καλύτερης διοργάνωσης World Snow Day, στο σύνολο των Χιονοδρομικών Κέντρων που συμμετείχαν παγκοσμίως.

Εθνικό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας στο ΧΚΠ

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Σ.Α.Χ.Ο.Π. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και πίστα διεξαγωγής η Βάκχος 2. Στο 1ο Κύπελλο Αλπικών Αγωνισμάτων θα συμμετάσχουν εκατοντάδες παιδιά (αθλητές) από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των Αγώνων:

Σάββατο 18/1 (8.30-13.30): Τεχνική κατάβαση (SL) Π2, Κ2

Κυριακή 19/1 (8.30-13.30): Τεχνική κατάβαση (SL) Π1, Κ1

Δευτέρα 20/1 (9.30-15.00): Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (GS) Π2, Κ2 & Π1, Κ1

Εκπτωτικά εισιτήρια στο Χ.Κ. Παρνασσού για Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού:

 Για τα παιδιά έως 14 ετών που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού η τιμή εισιτηρίου είναι 2€.

 Για τους συνοδούς (γονείς δασκάλους και καθηγητές) των παιδιών η τιμή εισιτηρίου είναι 5€.

 Επίσης, παρέχεται έκπτωση 50% στον ισχύοντα τιμοκατάλογο του καταστήματος ενοικίασης και συντήρησης χιονοδρομικού εξοπλισμού στη Θέση «Κελάρια 1950» για τα είδη προς ενοικίαση για τους συμμετέχοντες στη δράση.

Εκπτωτικά εισιτήρια στο Χ.Κ. Βόρα-Καϊμακτσαλάν για Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού:

 Για τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού η τιμή εισιτηρίου είναι 2€.