Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των Κάμπινγκ Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης και Φαναρίου Κομοτηνής για τη θερινή περίοδο 2022

08/06/2022 | Ανακοινώσεις

Έτοιμα να υποδεχτούν επισκέπτες για τη νέα θερινή περίοδο είναι το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, με σκοπό  οι λάτρεις της φύσης και της κατασκήνωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό να απολαύσουν με ασφάλεια το φυσικό μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον των δύο αυτών περιοχών της Βορείου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας λειτουργεί ήδη από την 1η Ιουνίου, ενώ το Κάμπινγκ Φαναρίου θα υποδεχτεί τους πρώτους κατασκηνωτές την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Σε μία κατάφυτη έκταση και πάνω σε μία μεγάλη αμμώδη παραλία εκτείνεται το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας. Πρόκειται για μια οργανωμένη τουριστική κατασκήνωση στο Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης σε πολύ κοντινή απόσταση από τα όρια του καταφύγιου άγριας ζωής (2χλμ) και τα όρια του Εθνικού Πάρκου της περιοχής (7χλμ). Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό ικανό να ικανοποιήσει τους λάτρεις της φύσης διαθέτοντας ξενοδοχεία, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες για την φιλοξενία των επισκεπτών.

Το Κάμπινγκ Φαναρίου βρίσκεται στη θέση Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής, συνορεύοντας με τη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνη και τον οικισμό Φανάρι. Για έβδομη  συνεχόμενη χρόνια η παραλία του τιμήθηκε με τη Γαλάζια Σημαία, ενώ η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών NATURA.

Με στόχο να αναδειχτεί το Κάμπινγκ Φαναρίου σε πόλο έλξης εγχώριων, αλλά και ξένων επισκεπτών και φίλων του κατασκηνωτικού τουρισμού, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σειρά στοχευμένων εργασιών και παρεμβάσεων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Κάμπινγκ, αξιοποιώντας χρηματοδοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.