Πραγματοποίηση τελετής αγιασμού των υδάτων στη Λίμνη Καϊάφα και στη Μαρίνα Καλαμαριάς

10/01/2023 | Highlights

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε  την ημέρα των Θεοφανίων η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων του Δήμου Ζαχάρως στην Επιχειρηματική Μονάδα της ΕΤΑΔ Α.Ε. Ιαματική Πηγή Καϊάφα.

Η τελετή του καθαγιασμού και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της λίμνης  έγινε στο Δίαυλο Καϊάφα από την εξέδρα του σκι και την παρακολούθησαν πλήθος πιστών, ενώ πέντε σκιέρ έπεσαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Μπαλαδήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης, οι αντιδήμαρχοι Φώτης Αλεξανδρόπουλος, Φώτης Καλογερόπουλος, Δήμητρα Σκαλτσά και Κώστας Αναστασόπουλος, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκα Λαμπροπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Δημήτρης Κλιμαντήρης, ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζαχάρως, Βασίλης Ζαρειφόπουλος και ο Δημήτρης Κάνιστρας, Βοηθός Προϊσταμένου & Οικονομικός Διαχειριστής του υποκαταστήματος της ΕΤΑΔ Α.Ε. «Ιαματική Πηγή Καϊάφα».

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε και φέτος ο αγιασμός των υδάτων στη Μαρίνα Καλαμαριάς, έτερη Επιχειρηματική Μονάδα της ΕΤΑΔ, από τους ιερείς του  Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμαριάς στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων.