Υπεγράφη η Σύμβαση Παραχώρησης του κτηρίου του παλαιού Πανεπιστημίου προς τον Δήμο Ιωαννιτών ανοίγοντας μια νέα σελίδα αξιοποίησης ενός εμβληματικού ακινήτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων

08/02/2022 | Δελτία Τύπου

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε η σύμβαση παραχώρησης μετ’ ανταλλάγματος του παλαιού Πανεπιστημίου της πόλης προς τον Δήμο των Ιωαννίνων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί την πλήρη ανακατασκευή του ιστορικού αυτού κτηρίου από τον Δήμο Ιωαννιτών και την απόδοση του στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της πόλης για την αξιοποίηση του για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιωαννίνων.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σύμφωνα και με την θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού καταφέρνουμε να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με τη σημερινή συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ανακατασκευή ενός εμβληματικού μας ακινήτου, η εικόνα του οποίου για πάρα πολλά χρόνια δεν περιποιούσε τιμή ούτε για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ούτε και για την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κύριο Μωυσή Ελισάφ και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πόλο ανάπτυξης που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τα Ιωάννινα, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία της πόλης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Μωυσής Ελισάφ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα. Ένα κτίριο που συνδέθηκε με την πρόοδο και την ανάπτυξη των Ιωαννίνων, αυτό του παλιού Πανεπιστημίου περνάει στο Δήμο, περνάει στην πόλη. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα εποχή δημιουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταλυτική του συμβολή, την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό με τις ενέργειες του οποίου φτάσαμε στην τελική υπογραφή παραχώρησης».