Υπεγράφη η Σύμβαση Παραχώρησης ακινήτου της ΕΤΑΔ στο Δήμο Κορίνθου σηματοδοτώντας τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο Κορινθίας

10/02/2022 | Δελτία Τύπου

Υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε. σύμβαση παραχώρησης μετ’ ανταλλάγματος του ακινήτου της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου προς το Δήμο Κορινθίων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα και του Αντιδημάρχου του Δήμου Κορινθίων, κ. Σπύρου Πλατή.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου εδαφική έκταση της ΕΤΑΔ, επιφάνειας 102.381,67 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου και την εγκατάσταση επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας. Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του ακινήτου προσδιορίζεται στα τριάντα (30) έτη από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης ακόμη δέκα (10) έτη.

Με τον τρόπο αυτό, η ΕΤΑΔ έρχεται να ικανοποιήσει μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση μίας εμβληματικής επένδυσης στρατηγικού χαρακτήρα που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη χώρα συνολικά.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, o Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η παραχώρηση τμήματος της παλαιάς αγοράς του Λεχαίου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Κορινθίων, με σκοπό την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας, που έχει ήδη εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι εξελίξεις αυτές βάζουν την Κορινθία για τα καλά στον χάρτη της καινοτομίας και δίνουν σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή και ελπίδα σε πολλά νέα παιδιά».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, όπως και κάθε φορά που καταφέρνουμε μέσα από την σκληρή και μεθοδική μας δουλειά να δίνουμε ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και να αξιοποιούμε με κατάλληλο τρόπο ακίνητα του χαρτοφυλακίου μας που πλέον μετατρέπονται σε ισχυρούς πόλους ανάπτυξης. Σήμερα μέσω της παραχώρησης στο Δήμο Κορινθίων δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση μίας στρατηγικής επένδυσης στην Κόρινθο σε τομείς στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως αυτούς της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια, προσελκύοντας για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου ακόμη περισσότερες σοβαρές και βιώσιμες επενδύσεις προς όφελος όλων των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Κορινθίων της Περιφερειακής Αγοράς του Λέχαιου για τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου και την εγκατάσταση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας ένα αίτημα πολλών ετών της κοινωνίας μας υλοποιείται. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη και δεσμευόμαστε ότι από τον Δήμο Κορινθίων θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αξιοποίηση του χώρου σε σύντομο χρονικό διάστημα και την ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Βλαστό και όλους τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και τους συνεργάτες μας».