Τοποθετήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. στο Συνέδριο της PRODEXPO 2022

25/10/2022 | Highlights, Δελτία Τύπου

Στέφανος Δ. Βλαστός: «Επενδύουμε για πρώτη φορά στα ακίνητα μας και λειτουργούμε ως ένας αξιόπιστος εταίρος για τους επενδυτές και τους φορείς»

Στο θετικό αποτύπωμα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου αναφορικά με την αξιοποίηση  της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, τις προοπτικές και τους στόχους της αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός στη διάρκεια της φετινής PRODEXPO 2022 και συγκεκριμένα στη θεματική «A look at investment activity in Greece» όπου και συμμετείχε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ στάθηκε στο γεγονός ότι η ΕΤΑΔ αντιμετωπίζει την πρόκληση του τεράστιου χαρτοφυλακίου των 72.000 δημοσίων  ακινήτων, εκ των οποίων τα 28.500 είναι καταπατημένα. «Εμείς έχουμε  θέσει τα θεμέλια για μια πλήρη αναδιοργάνωση της Εταιρείας μας με σκοπό να πετύχουμε την ανάλυση και ωρίμανση του χαρτοφυλακίου μας, κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει δεκαετίες.

Η ΕΤΑΔ τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει ρόλο καταλύτη όσον αφορά στην κοινωνία και στις τοπικές οικονομίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τον επιτυχημένο και διαφανή διαγωνισμό που διενήργησε η Εταιρεία, στο Παράκτιο Μέτωπο, όπου η ΕΤΑΔ διαθέτει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, καθώς και σε ακίνητα της στα αστικά κέντρα και σε περιοχές μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ως προς τις προκλήσεις της παρούσας διεθνούς συγκυρίας ο κ. Βλαστός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βαδίζαμε ως τώρα σε μία ευθεία διαδρομή, όμως μπροστά μας έχουμε μια παρατεταμένη στροφή, μία τεράστια ενεργειακή κρίση, ευρωπαϊκές φωνές λαϊκισμού, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, εμείς έχουμε ως στόχο να  προλάβουμε το τρένο του real estate, ενώ τόνισε ότι  «γίνονται χειρουργικές κινήσεις με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που θα συμβάλλουν σημαντικά προς όφελος των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η ΕΤΑΔ έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και με δεδομένου ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, η Εταιρεία έχει στραφεί σε ακίνητα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τα τουριστικά, τα ενεργειακά, τα υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα, τους χώρους logistics και τον πρωτογενή τομέα.

Κλείνοντας, ο κ. Βλαστός υπογράμμισε ότι η ΕΤΑΔ λειτουργεί ως αξιόπιστος εταίρος προς τους επενδυτές και τους φορείς, έχοντας επιλύσει σειρά προβλημάτων με θεσμικούς «παίκτες» της αγοράς και υποστηρίζοντας την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Εταιρεία για πρώτη φορά στα χρονικά στη βάση μίας νέας φιλοσοφίας λειτουργεί ως εν δυνάμει επενδυτής για τα ακίνητα της, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Ακτή Βουλιαγμένης, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στο Ξενία της Πάρνηθας που σύντομα θα αξιοποιηθεί και θα αποδοθεί στην κοινωνία, αλλά και στα ιστορικά Ανθοπωλεία της Βουλής που ανακαινίστηκαν από την ΕΤΑΔ και πλέον πλήρως ανακαινισμένα αποδίδονται τις επόμενες ημέρες στους επισκέπτες και τους πολίτες της Αθήνας.

Στο πάνελ «A look at investment activity in Greece» συμμετείχαν, επίσης, οι κ.κ. Ι. Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Γκάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Αστικά Ακίνητα, ο κ. Γιώργος Κορμάς, Οικονομολόγος, Real Estate Professional, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Μάξιμος Καλατζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΚΤ.

  Ιούλ 19 2024

  Η γιορτή του Προφήτη Ηλία έφτασε και το ΧΚΠ ετοιμάζεται να γιορτάσει τον προστάτη Άγιο του

  Ιούλ 01 2024

  Μνημόνιο Συνεργασίας ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

  Ιούν 20 2024

  Άνοιξαν οι Ιαματικές Πηγές της ΕΤΑΔ για το φετινό καλοκαίρι

  Ιούν 05 2024

  Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Αναβίωση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης μεταξύ της Βουλής της Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ

  Μάι 24 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου στο 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω συνεργειών αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία υπεραξίας με οφέλη για όλες τις πλευρές

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
  Απρ 15 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να υλοποιήσουμε μία μεταρρύθμιση εν λειτουργία, καθιστώντας την ΕΤΑΔ έναν σύγχρονο φορέα Real Estate

  Άποψη της πισίνας των λουτρών Υπάτης
  Μαρ 22 2024

  Ανοικτή για τους επισκέπτες η Ιαματική Πηγή Υπάτης για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

  Άποψη του Χιονοδρομικό Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν
  Μαρ 22 2024

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα: Τριήμερο της 25ης Μαρτίου με ειδικές τιμές

  Πορτραίτο χιονοδρόμου με εξοπλισμό στον Παρνασσό
  Μαρ 13 2024

  Με στόχο την ισότιμη εμπειρία η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» εξασφαλίζουν ισότιμα την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

  Δεκ 23 2023

  Ανοίγουν για τους επισκέπτες τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα Καϊμακτσαλάν

  Η νέα CEO της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου
  Δεκ 18 2023

  Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η κα. Ηρώ Χατζηγεωργίου, και δυο νέα Μη εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. στην ΕΤΑΔ

  Δεκ 05 2023

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού