Το Αχίλλειο Μουσείο τιμά την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ανοίγοντας δωρεάν τις πύλες του για όλους τους δημότες της Κέρκυρας

16/05/2021 | Δελτία Τύπου

Το Αχίλλειο Μουσείο, τιμά την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, υποστηρίζοντας ενεργά τον θεσμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) που έχει στόχο να αναδείξει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν τα μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αχίλλειο, ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία της Ελλάδας και κορυφαίος πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός στην Κέρκυρα ανοίγει δωρεάν τις πύλες του αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, για όλους τους δημότες του νησιού. Η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας (από τις 08.00 έως τις 20.00) θα προσφέρεται δωρεάν ξενάγηση στους επισκέπτες, χάρη στην ευγενική χορηγία της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.  

Να σημειώσουμε ότι με την επανέναρξη λειτουργίας του Αχίλλειου Μουσείου από τις 14 Μαΐου όλοι οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να το επισκεφτούν και να θαυμάσουν το εμβληματικό αυτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.  

Στόχος της ΕΤΑΔ Α.Ε., διαχειρίστριας εταιρείας του Αχίλλειου Μουσείου, είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να καθιερώνει το Αχίλλειο, ως ένα σύγχρονο μουσείο, που θα λειτουργεί ως σημαντικός πόλος πολιτισμού και τουρισμού με πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, αλλά και συνολικά για την χώρα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το διάστημα αυτό στο Αχίλλειο Μουσείο λαμβάνουν χώρα εργασίες αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού Μνημείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του «Αχιλλείου» στην Κέρκυρα (Β’ Φάση)». Το έργο υλοποιείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου θα αναδείξει πλήρως το συγκρότημα του Αχίλλειου, ως κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ελλάδα συνολικά, επαναφέροντας το εμβληματικό αυτό Μνημείο στη θέση που του αρμόζει, σύμφωνα με την πλούσια ιστορία του και τη σπουδαία πολιτιστική του κληρονομιά.