ΕΤΑΔ: Το σχέδιο για τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης

15/04/2021 | Η ΕΤΑΔ στην επικαιρότητα

Επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που αναπτύσσεται σε καινούργιους τομείς του real estate, όπως τα logistics και οι ΑΠΕ σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων που ελέγχει στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα έχει εκπονήσει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που αναπτύσσεται σε καινούργιους τομείς του real estate, όπως τα logistics και οι ΑΠΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας για την επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος. Κυρίαρχη θέση στον σχεδιασμό της ΕΤΑΔ έχουν μια σειρά από εμβληματικά κτίρια, η «αναγέννηση» των οποίων μπορεί να δώσει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που είναι εγκατεστημένα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το «Παλατάκι» στον Δήμο Καλαμαριάς, που είναι επίσημα γνωστό ως Κυβερνείο. Το νεοκλασικό οίκημα που εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του 1960 για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του τότε υπουργού Βορείου Ελλάδος αποτελεί κτήριο – τοπόσημο για τη συμπρωτεύουσα που σήμερα δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σκοπό χρήσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως δρομολογείται η μακροχρόνια μίσθωσή του μέσα από διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αποφασισθεί πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Οικονομικός Ταχυδρόμος