Δέος μπροστά στη μαγεία της καθηλωτικής επίδρασης του χρόνου στη φύση

Κάτω από την πέτρινη, αγέρωχη Μάνη, μία από τις εντυπωσιακότερες τοποθεσίες της Ελλάδας, με την πλούσια ιστορία και την καθηλωτική ομορφιά, κρύβεται ένας συναρπαστικός θησαυρός εκατοντάδων χιλιάδων ετών.

Επισκεφτείτε το Σπήλαιο Διρού και ακολουθήστε εν πλω την υπομονετική διαδρομή του νερού, που εισχωρεί με αργούς ρυθμούς στις ρωγμές του ασβεστολιθικού πετρώματος αφήνοντας στο πέρασμα του εκατοντάδες μικρές σπηλιές, σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Εκεί, κάτω από την στάθμη της θάλασσας, η γαλήνια και επιβλητική ακουστική του Σπηλαίου και το μαγικό παιχνίδισμα του φωτός με τους πέτρινους κρυστάλλους, είναι τα συστατικά για μία κατανυκτική εμπειρία που μένει αποτυπωμένη στη μνήμη των επισκεπτών για πάντα.

Στο εσωτερικό αυτού του υποβλητικού φυσικού και ιστορικού μνημείου έχει βρεθεί το μεγαλύτερο κοίτασμα οστών ιπποπόταμων στην Ευρώπη, καθώς και κεραμικά που είναι ενδεικτικά της ανθρώπινης παρουσίας. Το μεγαλύτερο του βάθος, σε σημείο που δεν περιλαμβάνεται στην τουριστική διαδρομή, φτάνει τα 80 μέτρα.

Το Σπήλαιο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού, 15’ από την Αερόπολη. Είναι ανοιχτό για το κοινό, προσφέροντας οργανωμένες ξεναγήσεις σε μία διαδρομή με συνολικό μήκος 1.500 μέτρα από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και διασχίζονται με βάρκα. Η διαδρομή διαρκεί 25΄.

Είναι ιδανικός προορισμός για ημερήσια εξόρμηση από τις κοντινές περιοχές, που μπορεί να συνδυαστεί με μπάνιο στην μπροστινή παραλία. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί επίσης αναψυκτήριο και πωλητήριο αναμνηστικών ειδών και δώρων.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά πατώντας εδώ.

 • Επικοινωνία
  2733052222
  2733052223
  [email protected]
 • Website
 • Λειτουργία

  Το Σπήλαιο λειτουργεί όλο τον χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας διαφοροποιείται ανάλογα με την περίοδο.

 • Πρόσβαση

  Η πρόσβαση στο σπήλαιο γίνεται οδικώς μέσω Σπάρτης, ακολουθώντας τον δρόμο για Αρεόπολη ή μέσω Καλαμάτας, περνώντας από το Οίτυλο.