Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανου Δ. Βλαστού στο RED BUSINESS FORUM για τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις

11/05/2022 | Highlights, Δελτία Τύπου

Στέφανος Δ. Βλαστός: «Εάν υπάρχει βούληση, όραμα, και γόνιμες συνεργασίες οι λύσεις είναι εφικτές»

Στο θέμα των αστικών αναπλάσεων στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, και τη συμβολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Δ. Βλαστός στο RED BUSINESS FORUM που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Prime Real Estate, Location or Features» που συντόνισε ο Επικεφαλής της Savills Hellas, κ. Δημήτρης Μανουσάκης, ο κ. Βλαστός στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο της ΕΤΑΔ στην αξιοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα μας που μέσω του επιτυχούς διαγωνισμού της ΕΤΑΔ ανοίγει ο δρόμος για μία εμβληματική επένδυση και την επίλυση ενός προβλήματος που βάρυνε επί 40 χρόνια τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες με πρόστιμα 16 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της ΕΤΑΔ στην περιοχή της Αττικής Ριβιέρας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ναύπλιο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ επεσήμανε θετικά τη γόνιμη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων σχετικά με την ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού και του Κέντρου της Αθήνας, καθώς και της Πάρνηθας, μία περιοχή μοναδικού κάλλους που έχει πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η συνεργασία με τους Δήμους για την επίλυση των προβλημάτων και τη δρομολόγηση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και αστικών αναπλάσεων.

Ως επιτυχή παραδείγματα μεγάλων παρεμβάσεων της ΕΤΑΔ ο κ. Βλαστός ανέφερε την επίλυση πολλών υφιστάμενων προβληματικών συμβάσεων στο Παράκτιο Μέτωπο της Αττικής, στη Μαρίνα Αθηνών και υπογράμμισε την τεράστια συμβολή της ΕΤΑΔ στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και τον ιδιαίτερα ενεργό ρόλο της στο σύνθετο και πολύπλοκο θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, λόγω και των μεγάλων αντιστάσεων από όμορο Δήμο.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βλαστός στην ανάγκη ενοποίησης της ακτογραμμής στην περιοχή από το Παλαιό Φάληρο μέχρι την Βουλιαγμένη που καθυστερεί εδώ και τόσα χρόνια, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα από παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτών της ΕΤΑΔ με την ανάπλαση που πρόκειται να γίνει αρχικά στο Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο) μέσω του επικείμενου διαγωνισμού που δρομολογεί η ΕΤΑΔ για το ακίνητο της.

«Η ΕΤΑΔ αναζητά λύσεις, αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες, προωθεί το διάλογο και βρίσκει λύσεις , όπως και στην περίπτωση της Ακτής Βουλιαγμένης και της Ωκεανίδας με τον επί χρόνια καταπατητή, τον οποίο η ΕΤΑΔ κατάφερε νομίμως να αποβάλλει και να ανακτήσει, ως όφειλε, με σκοπό να λειτουργήσει υπέρ των πολλών και όχι των ολίγων» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, αναφερόμενος στην ανάγκη συνεργασίας με όλους τους φορείς για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, των τοπικών κοινωνιών και της χώρας συνολικά.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επισπεύσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας και να προχωρήσουμε στην αποτύπωση και εξυγίανση του τεράστιου και σύνθετου από πολλές πλευρές χαρτοφυλακίου μας» πρόσθεσε ο κ. Βλαστός, ενώ υπογράμμισε πως η ΕΤΑΔ έχει ήδη αλλάξει, με πολύ κόπο και σκληρή εργασία, λύνει θέματα και αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξης της χώρας. Και κατέληξε λέγοντας πως « Οι άνθρωποι, πέρα από την όποια νομοθεσία, βρίσκουν λύσεις, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Έχουμε όραμα, βούληση και στοχοπροσήλωση, ασχέτως των αντιδράσεων και των δυσκολιών που συνεχώς προκύπτουν μπροστά μας. Γιατί εμείς είμαστε μια απτή απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει, εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται».

Στη συζήτηση επίσης συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της REDS, ο κ. Αλέξανδρος Μουλάς, Εμπορικός Διευθυντής της LAMDA Development, η κα. Όλγα Ίλτσιου, Τεχνική Διευθύντρια της DIMAND, ο κ. Αντώνης Ροβολής, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Attica Properties, ο κ. Κων/νος Καρατσώλης, Δικηγόρος, Εταίρος της DTK Law Firm, και ο κ. Θανάσης Καραγιάννης, Επικεφαλής Επενδύσεων της PRODEA.