Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε.στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA

31/03/2020 | Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1.4.2020

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε, σήμερα το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός με αφορμή την παράνομη είσοδο σκαφών στη μαρίνα Αλίμου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και των προσωρινών περιορισμών που έχει λάβει η Πολιτεία για τον περιορισμό του κορωνοϊού Covid -19.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαστός ανέφερε πως «πρόκειται για ελληνικά νεότευκτα σκάφη που ανήκουν σε επαγγελματίες φορείς του τουρισμού, τα οποία έχουν ναυπηγηθεί στη Γαλλία και την Ιταλία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο πλοία στη μαρίνα, αναμένεται να καταφθάσουν περίπου 300 με 400 ακόμα σκάφη».

Η ΕΤΑΔ, ως όφειλε, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά προσπάθειας αυθαίρετης εισόδου σκαφών στον τουριστικό λιμένα.

Αναφορικά με το κλείσιμο του Ολυμπιακού Κέντρου στο Γουδή, το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ, ο κ. Βλαστός υποστήριξε πως «αποτελεί ανοιχτό χώρο και δεν μπορεί να περιφραχτεί. Έχει γίνει μία καταπάτηση του χώρου, σε περίπτωση όμως που αυτές συνεχιστούν, η ΕΤΑΔ θα υποβάλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως έγκειται στην προσωπική, ατομική ευθύνη του καθενός η τήρηση του νόμου, ενώ αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας τόνισε πως «η επανεκκίνησή της θα είναι δύσκολη υπόθεση και θα πρέπει να μας βρει όλους μονιασμένους».

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω.