Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ, ΕΤΑΔ και Δήμου Δράμας για την ανάδειξη του πρώην Στρατοπέδου Ανδρικάκη σε Διεθνές Οπτικοακουστικό Κέντρο

22/07/2022 | Highlights, Δελτία Τύπου, Τα Νέα μας

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάδειξη σε διεθνές οπτικοακουστικό κέντρο του ακινήτου της ΕΤΑΔ στο πρώην «Στρατόπεδο Ανδρικάκη» στη Δράμα υπέγραψαν πριν λίγες ημέρες στα γραφεία της ΕΤΑΔ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός και ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, ΕΤΑΔ και Δήμου Δράμας είναι η δημιουργία «Δημιουργικού Κόμβου για τις Οπτικοακουστικές Τέχνες» στη Δράμα που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟΑ και θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις  του φημισμένου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παράρτημα της υπό σύσταση Κρατικής Σχολής Οπτικοακουστικών Μέσων, καθώς και επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού τομέα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ, Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε ότι η αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αποτελεί μία συλλογική υπόθεση, θέτοντας ένα ακόμα ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στη διάθεση της Κεντρικής Διοίκησης και των τοπικών κοινωνιών με στόχο να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός σπουδαίου Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού, υπηρετώντας παράλληλα την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού τομέα και την ανάδειξη της Ελλάδας διεθνώς. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλαο Γιατρομανωλάκη και τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο για την εποικοδομητική τους συμβολή στη σημαντική αυτή εξέλιξη, καθώς μέσα από το τρίπτυχο συνεργασίας της ΕΤΑΔ, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Δράμας και με την πολύτιμη υποστήριξη των πόρων που προσφέρονται στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης δρομολογούμε ένα σπουδαίο έργο που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης για τη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Δράμας, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει τις συντονιστικές αρμοδιότητες προς τον σκοπό χρηματοδότησης της δράσης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το ακίνητο της ΕΤΑΔ βρίσκεται εντός του ΑΚ 3967 γεωτεμαχίου με εμβαδόν τίτλου 149.776 τ.μ. και θα παραχωρηθεί έναντι ανταλλάγματος από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Δράμας για είκοσι έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον δέκα έτη. Από την πλευρά του ο Δήμος Δράμας θα προβεί σε σειρά κατασκευαστικών έργων, κτηριακής αναβάθμισης, διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού των χώρων.