Η ΕΤΑΔ στο πλαίσιο της στρατηγικής ESG μετέτρεψε την ιστοσελίδα της σε προσβάσιμη για ΑμεΑ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»

04/10/2023 | Highlights, Δελτία Τύπου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ), ως άμεση Θυγατρική του Υπερταμείου (Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου), στο πλαίσιο της στρατηγικής bιωσιμότητας που εφαρμόζει, προχώρησε στην μετατροπή της κεντρικής ιστοσελίδας της www.hppc.gr  σε προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία.H ΕΤΑΔ είναι η πρώτη από τις θυγατρικές του Ομίλου που ολοκλήρωσε τις ενέργειες συμπερίληψης για την ιστοσελίδα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής ESG..Η ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των χρηστών, με ή χωρίς αναπηρία, από κάθε είδους συσκευές ή λογισμικά και στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας όλων των διαδικτυακών επισκεπτών. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι λειτουργικό, κατανοητό και τεχνικά συμβατό, όσον αφορά στα προγράμματα πλοήγησης (π.χ. αναγνώστες οθόνης για τυφλά άτομα).

Η ειδοποιός διαφορά αυτής της δράσης έγκειται στην αγαστή συνεργασία της ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», η οποία προέβη στην αξιολόγηση της ιστοσελίδας μέσω χρήσης focus group τελικών χρηστών, εμποδιζόμενων ή/και ανάπηρων ατόμων σε συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς, ενώ οι αξιολογήσεις της ιστοσελίδας επαναλαμβάνονται τακτικά για να υποδεικνύονται και να υλοποιούνται άμεσα όσες τεχνικές διορθώσεις απαιτούνται.

Επισημαίνουμε, ότι η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα της εκπαίδευσης στην Προσβάσιμη Ψηφιακή Επικοινωνία που είχαν λάβει στελέχη της ΕΤΑΔ. Η σχετική εκπαίδευση είχε διοργανωθεί από το Υπερταμείο και την ΑΜΚΕ  “Με Άλλα Μάτια”.

“Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, έχει αναδειχθεί ως Στρατηγικός Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Υπερταμείου και βρισκόμαστε έτσι, δίπλα σε όλες τις θυγατρικές του, υποστηρίζοντας τα βήματα προς τη Συμπερίληψη, που γίνονται πλέον αργά και σταθερά γύρω μας. Εφαρμόζεται έτσι εταιρικά και εμπεδώνεται κοινωνικά η διεθνής, σύγχρονη, καλή πρακτική υλοποίησης του συνθήματος ζωής και πνοής του Παγκόσμιου Αναπηρικού Κινήματος “τίποτα για τα ανάπηρα άτομα, χωρίς τα ανάπηρα άτομα“, σημείωσε στη δήλωσή του ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. Δ.Σ.Α. και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Π. Μπαλωμένος επικρότησε τη συνεργασία αυτή που έχει ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα και δεσμεύτηκε για την εδραίωσή της.

  Μάι 24 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου στο 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω συνεργειών αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία υπεραξίας με οφέλη για όλες τις πλευρές

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
  Απρ 15 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να υλοποιήσουμε μία μεταρρύθμιση εν λειτουργία, καθιστώντας την ΕΤΑΔ έναν σύγχρονο φορέα Real Estate

  Άποψη της πισίνας των λουτρών Υπάτης
  Μαρ 22 2024

  Ανοικτή για τους επισκέπτες η Ιαματική Πηγή Υπάτης για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

  Άποψη του Χιονοδρομικό Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν
  Μαρ 22 2024

  Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα: Τριήμερο της 25ης Μαρτίου με ειδικές τιμές

  Πορτραίτο χιονοδρόμου με εξοπλισμό στον Παρνασσό
  Μαρ 13 2024

  Με στόχο την ισότιμη εμπειρία η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» εξασφαλίζουν ισότιμα την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

  Δεκ 23 2023

  Ανοίγουν για τους επισκέπτες τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα Καϊμακτσαλάν

  Η νέα CEO της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου
  Δεκ 18 2023

  Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η κα. Ηρώ Χατζηγεωργίου, και δυο νέα Μη εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. στην ΕΤΑΔ

  Δεκ 05 2023

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

  Δεκ 05 2023

  Η ΕΤΑΔ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (E – AUCTION) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ AKINHTΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

  Δεκ 04 2023

  Προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Τουριστικό Περίπτερο Πηγών Λούρου Ιωαννίνων

  Δεκ 01 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Κοζάνης

  Νοέ 29 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Καλεντζίου