Η ΕΤΑΔ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (E – AUCTION) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ AKINHTΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

05/12/2023 | Δελτία Τύπου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας  νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου «ΞΕΝΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ», στην Π.Ε. Πιερίας.

Ο Οδικός Σταθμός- Ξενία Πλαταμώνα βρίσκεται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου Πιερίας, στο 405ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 102 χλμ, από την Λάρισα 50 χλμ και από την Κατερίνη μόλις 36 χλμ. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και φημίζεται για τις βραβευμένες παραλίες, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της. Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο.

Το ακίνητο προς μίσθωση αφορά έκταση γηπέδου 6.892,17 τ.μ. που περιλαμβάνει το κτίριο (Ξενία) συνολικού εμβαδού 483,66 τμ που λειτουργούσε ως ξενώνας, με εστιατόριο και πρατήριο καυσίμων. Το ακίνητο έχει ανεμπόδιστη θέα προς τον Πλαταμώνα και το παραλιακό μέτωπο προς τον Θερμαϊκό κόλπο.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο 10ος κατά σειρά διαγωνισμός της κατηγορίας «Ξενία-Τουριστικά Περίπτερα» που ανακοινώνεται σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023. Ο Οδικός Σταθμός- Ξενία Πλαταμώνα αποτελεί ακόμα ένα ακίνητο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε  ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 10.000,00 € με βήμα διαγωνισμού 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr  και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.