Η ΕΤΑΔ προχώρησε στη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

23/11/2023 | Highlights, Δελτία Τύπου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προχώρησε στη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, ενός εμβληματικού τουριστικού ακινήτου του χαρτοφυλακίου της, σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023 με συνέπεια φέρνουμε σήμερα εις πέρας έναν ακόμη στόχο για ένα σημαντικό ακίνητο που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο σε μία από τις πλέον δημοφιλείς περιοχές της χώρας μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στην τοπική οικονομία και στην τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας».

Το Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας (Εστιατόριο-Αναψυκτήριο) βρίσκεται στη θέση Κογκού, στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο «ΞΕΝΙΑ» στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το ακίνητο απέχει 25χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, 27χλμ από τον διεθνή αερολιμένα και 20χλμ. από τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής του νησιού στην περιοχή Γουβιά και μέσω της αξιοποίησης του αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου.