Η ΕΤΑΔ με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στην υπηρεσία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και των πυρόπληκτων ζώων

06/08/2021 | Δελτία Τύπου

Αυτές τις δύσκολες στιγμές και ενώ η μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων συνεχίζεται, η ΕΤΑΔ συνδράμει από την πρώτη στιγμή και με όλες τις δυνάμεις της, διαθέτοντας σε συνεργασία με όλους τους φορείς υποδομές, εγκαταστάσεις, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και προστασία σε πυρόπληκτους πολίτες, παιδιά και οικογένειες, αλλά και στα πυρόπληκτα ζώα που πρέπει να μεταφερθούν σε ασφαλή καταφύγια.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδομές και εγκαταστάσεις της Εταιρείας εντός της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και άλλων πυρόπληκτων περιοχών, τις οποίες και παραχωρούμε, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κριθεί αναγκαίο, ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Παράλληλα, είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουμε με εθελοντές-μέρος του προσωπικού μας, αλλά και με κάθε άλλο υλικό μέσο (φύλαξη, περίφραξη κτλ.), έτσι ώστε να καλύψουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις προστασίας ζώων, τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς και ασφαλούς παραμονής των πυρόπληκτων ζώων σε κατάλληλους χώρους.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας εκκενώθηκαν άμεσα όλοι οι ιππικοί όμιλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και τα ζώα (αθλητικά άλογα, πόνι και γαϊδουράκια) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, στο ακίνητο που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Παράλληλα, χτες στη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης πυρόπληκτων πολιτών στο μέτωπο της Εύβοιας κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό ανοίξαμε τις εγκαταστάσεις μας στις Ιαματικές Πηγές Αιδηψού, παρέχοντας στη διάρκεια της νύχτας ασφαλή φιλοξενία σε περισσότερους από 100 πυρόπληκτους πολίτες, ανάμεσα τους οικογένειες με παιδιά, αλλά και ευάλωτες ομάδες ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη διάρκεια της νύχτας το προσωπικό μας με την υποστήριξη εθελοντών της περιοχής προσέφερε κάθε δυνατή μέριμνα σε όλα άτομα, έως ότου μεταφερθούν σε νέους χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχειακές μονάδες) σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ή στα σπίτια τους με την αρωγή των όμορων Δήμων στις περιπτώσεις που αυτό κρίθηκε ασφαλές και εφικτό. Το προσωπικό των Ιαματικών Πηγών Αιδηψού και της ΕΤΑΔ παραμένει σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες φιλοξενίας πυρόπληκτων ατόμων της περιοχής, όπως αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, προσωρινή φιλοξενία παρασχέθηκε χτες στη διάρκεια εκκένωσης κατασκηνώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 200 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέχρι ότου τα παραλάβουν με ασφάλεια οι οικογένειες τους.

Με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παραμένουμε σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε να θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των αρχών, των τοπικών φορέων και της κοινωνίας για την προστασία και φροντίδα των πληγέντων συμπολιτών μας. 

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με πνεύμα αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι προσφέροντας ο καθένας από εμάς κάθε μέσο που διαθέτει στην κοινή προσπάθεια.

  Μάι 24 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου στο 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω συνεργειών αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία υπεραξίας με οφέλη για όλες τις πλευρές

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
  Απρ 15 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να υλοποιήσουμε μία μεταρρύθμιση εν λειτουργία, καθιστώντας την ΕΤΑΔ έναν σύγχρονο φορέα Real Estate

  Άποψη της πισίνας των λουτρών Υπάτης
  Μαρ 22 2024

  Ανοικτή για τους επισκέπτες η Ιαματική Πηγή Υπάτης για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

  Πορτραίτο χιονοδρόμου με εξοπλισμό στον Παρνασσό
  Μαρ 13 2024

  Με στόχο την ισότιμη εμπειρία η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» εξασφαλίζουν ισότιμα την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

  Δεκ 23 2023

  Ανοίγουν για τους επισκέπτες τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα Καϊμακτσαλάν

  Η νέα CEO της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου
  Δεκ 18 2023

  Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η κα. Ηρώ Χατζηγεωργίου, και δυο νέα Μη εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. στην ΕΤΑΔ

  Δεκ 05 2023

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

  Δεκ 05 2023

  Η ΕΤΑΔ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (E – AUCTION) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ AKINHTΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

  Δεκ 04 2023

  Προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Τουριστικό Περίπτερο Πηγών Λούρου Ιωαννίνων

  Δεκ 01 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Κοζάνης

  Νοέ 29 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Καλεντζίου

  Νοέ 28 2023

  Προκήρυξη Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Καστανιάς