Εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανου Δ. Βλαστού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

19/04/2021 | Δελτία Τύπου

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, κ. Στέφανου Δ. Βλαστού και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στη διάρκεια μίας δίωρης συνάντησης ο κ. Αρναουτάκης εξέθεσε με πληρότητα όλους τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ακίνητο της ΕΤΑΔ στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες, ενώ εν συνεχεία οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της ΕΤΑΔ να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε.

Τα δύο μέρη κατέληξαν ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν κατέστη επωφελές για το Ελληνικό Δημόσιο και σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν να αναλάβει η ΕΤΑΔ το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για να εξετάσει με εξειδικευμένους συμβούλους τις βέλτιστες λύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου, τις οποίες και θα καταθέσει προς περαιτέρω συζήτηση στην Περιφέρεια Κρήτης και στους εμπλεκόμενους Δήμους.

Στο πλαίσιο του πνεύματος αμοιβαίας κατανόησης που επικράτησε στην συνάντηση, συμφωνήθηκε το ακίνητο να μην παραδοθεί άμεσα στην ΕΤΑΔ, αλλά το ζήτημα να επανεξεταστεί όταν οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι καταθέσουν τις προτάσεις τους.

    Μάι 22 2025

    Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για πολυώροφο ακίνητο της ΕΤΑΔ στον Βόλο

    Μάι 19 2025

    Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

    Ακτή Βουλιαγμένης: Διευκρινίσεις για την 1η φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του ακινήτου
    Μάι 15 2025

    ΕΤΑΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από 7 επενδυτικά σχήματα για την εκμίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης»

    Απρ 14 2025

    ΕΤΑΔ: Νέα εποχή για το εμβληματικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας – Παραχωρείται στον Δήμο Πεντέλης

    Απρ 14 2025

    Νέα ακίνητα προς αξιοποίηση από την ΕΤΑΔ

    Απρ 03 2025

    Ξενία Ουρανούπολης: Επένδυση στο ιστορικό ξενοδοχείο στην πύλη του Αγίου Όρους

    Μαρ 12 2025

    Ξεκινά το mega project του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ για την αποτίμηση και αξιοποίηση 36.000 ακινήτων με τη συμμετοχή 9 εταιρικών σχημάτων

    Μαρ 06 2025

    Κτίριο Ασάνη: Η ΕΤΑΔ αξιοποιεί το εμβληματικό κτίριο της Κέρκυρας

    Μαρ 05 2025

    Ακτή Βουλιαγμένης: Μία στρατηγική επένδυση στη δημοφιλέστερη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας

    Φεβ 25 2025

    ΕΤΑΔ: Στρατηγικό deal με την D-Marin για την Μαρίνα ΖΕΑΣ

    Φεβ 13 2025

    ΕΤΑΔ 2024: χρονιά δυναμικής ανάπτυξης με επανεκκίνηση 5 εμβληματικών έργων

    Δεκ 13 2024

    Έναρξη λειτουργίας 2024-2025 του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμάκτσαλαν