Απόλυτα θετική σήμερα η επίσημη πρώτη για την Ακτή Βουλιαγμένης

15/05/2020 | Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2020

Απόλυτα θετική σήμερα η επίσημη πρώτη για την Ακτή Βουλιαγμένης

Στις 8.00 σήμερα το πρωί άνοιξε τις πύλες της η Ακτή Βουλιαγμένης για το κοινό, εγκαινιάζοντας τη φετινή θερινή περίοδο και την επαναλειτουργία της Ακτής, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τις οδηγίες και τους κανονισμούς της ελληνικής Πολιτείας για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας της Ακτής Βουλιαγμένης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η θετική εικόνα που βλέπουμε όλοι σήμερα, επίσημη πρώτη της επαναλειτουργίας της Ακτής Βουλιαγμένης, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας του προσωπικού και της Διοίκησης της ΕΤΑΔ. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης και να δώσουμε μια διέξοδο δροσιάς και απόλαυσης σε όσους το δυνατόν περισσότερους Αθηναίους και άλλους επισκέπτες και φίλους της Ακτής, την στιγμή που επέδειξαν τέτοια υποδειγματική κοινωνική συμπεριφορά τους προηγούμενους μήνες».

Στη διάρκεια της ημέρας η προσέλευση των επισκεπτών διεξήχθη με συντονισμένο και ομαλό τρόπο, χάρη στην καθοδήγηση του αυξημένου προσωπικού της Ακτής, αλλά και τη συνεργασία των επισκεπτών που τήρησαν πιστά τους αυστηρούς κανονισμούς προστασίας, αναλαμβάνοντας στο έπακρο την ατομική τους ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που προκύπτουν για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19 εκπόνησε ειδική χωροταξική μελέτη για όλη την εγκατάσταση της Ακτής Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με αυτή και για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, η μέγιστη χωρητικότητα της Ακτής Βουλιαγμένης, υπό τις παρούσες συνθήκες, ορίστηκε στα 1.500 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το επόμενο διάστημα να διασφαλίσει με τρόπο δίκαιο και συντονισμένο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις της, πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας που έχει θέσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και αποτελεσματικές πρακτικές σε διεθνές επίπεδο.