Ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο

13/03/2022 | Δελτία Τύπου

Σε συνέχεια διαφόρων ανακριβών πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής:

 • Η Εταιρία ΕΤΑΔ Α.Ε. σύμφωνα με τον Νόμο Ν.4389/2016 που διέπει τη μητρική της ΕΕΣΥΠ, εξαιρείται από τις λοιπές διατάξεις που εφαρμόζονται σε νομικά πρόσωπα που θεωρούνται ως Φορείς Γενικής Κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου η ΕΤΑΔ Α.Ε. :

– Δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους, απεναντίας μέσω της τεχνοκρατικής αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου της, λειτουργεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων, στηρίζοντας τη δημιουργία επενδύσεων για τη χώρα, παράγοντας έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και συμβάλλοντας στην απομείωση του δημόσιου χρέους.

– Δεν οφείλει να προσλαμβάνει προσωπικό μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ ή να εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αποτελεί βάσει του νομικού της καθεστώτος Ανώνυμη Εταιρεία.

 • Η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων που έχουν γίνει στην εταιρία αφορούν κατά περίπου 90% εποχικό προσωπικό, αναγκαίο για τη λειτουργία των Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, όπως η Ακτή Βουλιαγμένης, τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν, το Αχίλλειο Μουσείο, τα Σπήλαια Διρού, οι Ιαματικές Πηγές.
 • Οι Επιχειρηματικές Μονάδες της ΕΤΑΔ μέσα από την εύρυθμη λειτουργία τους στηρίζουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Τα τελευταία χρόνια χάρη στη μεγάλη προσπάθεια της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΕΤΑΔ και παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, οι οικονομικές επιδόσεις των Μονάδων αυτών σημειώνουν αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, αγγίζοντας τα επίπεδα επισκεψιμότητας και εσόδων προ πανδημίας. Το θετικό αυτό γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες εποχικού προσωπικού.
 • Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανοδικής πορείας των Επιχειρηματικών Μονάδων είναι αυτό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, όπου χάρη στην εντατική προετοιμασία που έγινε τα οικονομικά του αποτελέσματα τη φετινή χιονοδρομική περίοδο καταρρίπτουν κάθε ιστορικό προηγούμενο λειτουργίας του από το 1974. Εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα καταγράφει και η Ακτή Βουλιαγμένης.
 • Ως προς τoν έλεγχο, είναι εντελώς ανυπόστατο το επιχείρημα ότι η απομάκρυνσή του τέως Προέδρου της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Αντώνη Μπέζα οφείλεται στον διαχειριστικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς αυτός είναι τακτικός και έχει υπογραφεί από τις 12 Μαΐου του 2020.

  Ιούν 05 2024

  Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Αναβίωση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης μεταξύ της Βουλής της Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ

  Μάι 24 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου στο 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω συνεργειών αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία υπεραξίας με οφέλη για όλες τις πλευρές

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
  Απρ 15 2024

  Ηρώ Χατζηγεωργίου: «Στόχος μας να υλοποιήσουμε μία μεταρρύθμιση εν λειτουργία, καθιστώντας την ΕΤΑΔ έναν σύγχρονο φορέα Real Estate

  Άποψη της πισίνας των λουτρών Υπάτης
  Μαρ 22 2024

  Ανοικτή για τους επισκέπτες η Ιαματική Πηγή Υπάτης για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

  Πορτραίτο χιονοδρόμου με εξοπλισμό στον Παρνασσό
  Μαρ 13 2024

  Με στόχο την ισότιμη εμπειρία η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» εξασφαλίζουν ισότιμα την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

  Δεκ 23 2023

  Ανοίγουν για τους επισκέπτες τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα Καϊμακτσαλάν

  Η νέα CEO της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου
  Δεκ 18 2023

  Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η κα. Ηρώ Χατζηγεωργίου, και δυο νέα Μη εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. στην ΕΤΑΔ

  Δεκ 05 2023

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

  Δεκ 05 2023

  Η ΕΤΑΔ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (E – AUCTION) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ AKINHTΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

  Δεκ 04 2023

  Προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Τουριστικό Περίπτερο Πηγών Λούρου Ιωαννίνων

  Δεκ 01 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Κοζάνης

  Νοέ 29 2023

  Η ΕΤΑΔ ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας νέου Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Ξενία Καλεντζίου