ΕΤΑΔ Λογότυπο2023

→ ΕΤΑΙΡΙΚΟ SITE ΕΤΑΔ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής

Βραχυχρόνια παραχώρηση στο Δήμο και παράλληλα συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή.

Το κάμπινγκ Φαναρίου λειτούργησε για 1η φορά το 1972. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 55.988 τ.μ. και συνοδεύεται από την έμπροσθεν σε αυτό ζώνη αιγιαλού και παραλίας επιφάνειας 1.772 τ.μ. Η δυναμικότητα της Τουριστικής Κατασκήνωσης/Κάμπινγκ ανέρχεται σε 180 θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα. Το ακίνητο διαθέτει κτίσματα και εγκαταστάσεις 1.958 τ.μ., μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, ένα αναψυκτήριο και ένα κατάστημα.

Κάμπινγκ Κουρούτας, Νομός Ηλείας

Βραχυχρόνια παραχώρηση στο Δήμο και παράλληλα συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για ιδιώτη επενδυτή.

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 22.927 τ.μ. και γειτνιάζει με τον παραθαλάσσιο οικισμό Κουρούτα. Διαθέτει ευρύ θαλάσσιο μέτωπο προς την ακτή του Ιονίου πελάγους και τη γραμμή παραλίας. Η δυναμικότητα της Τουριστικής Κατασκήνωσης/κάμπινγκ ανέρχεται σε 80 θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα. Το ακίνητο διαθέτει κτίσματα και εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 584 τ.μ., μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, ένα υπαίθριο αναψυκτήριο και ένα οβελιστήριο.

Ολυμπιακό κέντρο Γουδή – ανοιχτή αρένα ποδοσφαίρου

Εκμίσθωση στο Δήμο Αθηναίων για την άσκηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο αγωνιστικός χώρος έχει μικτό εμβαδόν περίπου 8,4 στρ., περιλαμβάνει μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα μίνι γήπεδο διαστάσεων 5 x 5 και διαθέτει μόνιμη κερκίδα 840 θέσεων. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας αποδυτηρίων/καφέ εντός του χώρου.
Παράλληλα, η απόκτησή τους θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος, προσφέροντας τόσο στις ομάδες, όσο και στους δημότες της Αθήνας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερες ώρες για ποιοτική άθληση και παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους.
Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να αξιοποιήσει σταδιακά τον χώρο ως πόλο αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύτιμη διέξοδο στους κατοίκους της Αθήνας που θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν σε έναν σημαντικό αστικό χώρο πρασίνου.

Τουριστικό Περίπτερο Λουμπαρδιάρη

Εκμίσθωση στο Δήμο Αθηναίων για τη χρήση του ακινήτου ως αναψυκτήριο.

Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 1.063 τ.μ. εντός του οποίου υπάρχει ένα κτήριο με 63,65 τ.μ. ισόγειο και 11,50 τ.μ. υπόγειο, ισόγειοι στεγασμένοι εξωτερικοί χώροι επιφάνειας 136,93 τ.μ. που αποτελούν χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις επιφάνειας 45,83 τμ.
Το «Αναπαυτήριο» του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Πικιώνη αποτελεί ένα σπουδαίο αθηναϊκό τοπόσημο, δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στον Λόφο του Φιλοπάππου. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’50 και παραχωρήθηκε πρόσφατα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στον Δήμο Αθηναίων με σκοπό την προστασία και αποκατάστασή του.
Η συνεργασία της ΕΤΑΔ με τον Δήμο Αθηναίων ανοίγει τον δρόμο για την ανάδειξη αυτού του εμβληματικού σημείου αναφοράς της πρωτεύουσας, το οποίο μετά την παραχώρησή του θα επανασυνδεθεί με τον αστικό ιστό και θα γίνει ξανά χώρος αναψυχής.

Πρώην Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας (πλατεία Ρακτιβάν ή πλατεία Ωρολογίου)

Μακροχρόνια μίσθωση στο Δήμο Βέροιας, με υποχρέωση ανακατασκευής του ακινήτου, για πολιτιστική, μουσειακή και διοικητική χρήση.

Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 886,50 τ.μ. και κτήριο επιφάνειας 885 τ.μ.
Με τη σύμβαση παραχώρησης του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βέροιας ένα μοναδικής αξίας ακίνητο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης και την ευρύτερη περιοχή. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται και αναδεικνύεται ένα ιστορικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, δείγμα σημαντικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βέροιας για την αξιοποίηση του προς όφελος της πόλης.
Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί την αποκατάσταση, συντήρηση, ανάδειξη, και επανάχρηση του ακινήτου με χρήσεις πολιτιστικού, μουσειακού και διοικητικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, του Εθνικού Μουσείου Εκπαίδευσης Χρίστος Τσολάκης και του Αρχείου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Νικόλαου Μουτσόπουλου.

Πρώην Επαρχείο Σητείας

Εκμίσθωση στο Δήμο Σητείας για κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Πρόκειται για διώροφο κτήριο γραφείων, με ισόγειο όροφο 293,32 τ.μ. και Α όροφο 293,32 τ.μ., το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και βρίσκεται σε μέτρια έως κακή κατάσταση, ενώ πριν μερικά έτη στέγαζε τις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου Σητείας. Βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Ο Δήμος Σητείας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του ακινήτου και με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την αξιοποίηση του ακινήτου πρόκειται να αλλάξει ριζικά η εικόνα της κεντρικής πλατείας της Σητείας.

Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

Μακροχρόνια μίσθωση του υδροθεραπευτηρίου και του ξενοδοχείου στο Δήμο Βισαλτίας.

Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας έκτασης επιφανείας 12.062,69 τ.μ. βρίσκονται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Θερμά, Π.Ε. Σερρών, εντός της οποίας υφίστανται κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας περίπου 874 τ.μ., η κατασκευή των οποίων χρονολογείται προς του έτους 1950. Συγκεκριμένα, οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας περιλαμβάνουν συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων. Το οίκημα αποτελείται από δύο συνενωμένα κτήρια με κάθετη μεταξύ τους διάταξη και κοινό μεταξύ τους εξώστη επί του ισογείου επιπέδου. Επίσης, η μονάδα διαθέτει υδροθεραπευτήριο που αποτελείται από 14 ατομικούς λουτήρες και ιατρείο.
Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη της Βισαλτίας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας.
Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο Δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της σπουδαίας αυτής υποδομής.

Κτήριο πρώην ΔΟΥ στη Θάσο

Εκμίσθωση στο Δήμο Θάσου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση υπηρεσιών.

Πρόκειται για διώροφο κτήριο, κατασκευασμένο μετά το 2000, σύγχρονης αρχιτεκτονικής, συμβατικής κατασκευής που στέγαζε τις υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ Θάσου και πλέον είναι κενό. Το κτήριο αποτελείται από υπόγειο 398,00 τ.μ., ισόγειο 388,03 τ.μ. και Α όροφο 347,16 τ.μ.
Η συμφωνία έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία της Θάσου και αφορά στο μείζον ζήτημα της στέγασης του Ειρηνοδικείου της πόλης. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Θάσου θα καλύψει και τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του, αξιοποιώντας το κτήριο προς όφελος των δημοτών.

Παλαιός αιγιαλός στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Παραχώρηση στο Δήμο Μονεμβασιάς για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση του υφιστάμενου κτίσματος.

Το παραχωρούμενο τμήμα του παλαιού αιγιαλού έχει επιφάνεια 14.188,30 τ.μ. και αποτελείται από 2.556,71 τ.μ. εκτός οικισμού, από 11,586,70 τ.μ. εντός του οικισμού Μητρόπολης και από 44,89 τ.μ. εντός του οικισμού Παραλίας Κυπαρισσίου.

Ακίνητο στην Ξάνθη

Παραχώρηση στο Δήμο Ξάνθης για δημιουργία παιδικής χαράς.

Πρόκειται για γεωτεμάχιο με επιφάνεια 6.683,04 τ.μ. Βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, στο βορειοδυτικό άκρο του οικισμού του Δροσερού του Δ. Ξάνθης στην Π.Ε. Ξάνθης. Είναι εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) και συγκεκριμένα στην ειδική ζώνη μεταφοράς συντελεστή.

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Παραχώρηση δύο τμημάτων του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου για εκθεσιακό χώρο και ήπια εκμετάλλευση ως αναψυκτήριο και χώρο διενέργειας εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, ο παραχωρούμενος υπαίθριος εξωτερικός χώρος του Πολεμικού Μουσείου για την τοποθέτηση εκθεμάτων έχει συνολική επιφάνεια 1.515,53 τ.μ. και έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο παραχωρούμενος υπαίθριος εξωτερικός χώρος του Πολεμικού Μουσείου για την εκμετάλλευσή του με αναψυκτήριο και τη διενέργεια εκδηλώσεων έχει συνολική επιφάνεια περίπου 450 τ.μ. και είναι τμήμα ευρύτερης επιφάνειας 4.500 τ.μ., διαθέτει πέργκολα και έχει πρόσωπο στην οδό Ριζάρη.

Κόρινθος – Άγιος Νικόλαος

Εκμίσθωση στο Δήμο Κορινθίων για ανάπτυξη μαρίνας και χώρων κοινωφελούς χρήσης. Συμμετοχή της ΕΤΑΔ στην ανάπτυξη.

Πρόκειται για έκταση στο παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου, μεταξύ των οριογραμμών παλαιού αιγιαλού και παραλίας, με επιφάνεια 55.213,10 τ.μ. Η ανάπλαση του ακινήτου θα βασιστεί αφενός μεν στα προβλεπόμενα τόσο από το ΓΠΣ Κορίνθου (προβλέπεται η χρήση μαρίνας και parking) όσο και από το master plan του λιμένος Κορίνθου.

Δήμος Κω

Υποβολή προσφοράς προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την παραχώρηση 65 στρεμμάτων προς αξιοποίηση από το Δήμο, ύστερα από ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Λάμπη» του δήμου Κω. Η παραχώρηση αφορά σε τμήμα του συνολικού ακινήτου που αφορά σε αδόμητη έκταση στο μεγαλύτερο τμήμα της, με διάσπαρτες μόνιμες ή προσωρινές τουριστικές κυρίως εγκαταστάσεις.

Παραχώρηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τμήματος κτηρίου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στις Βολίμες Ζακύνθου

Πρόκειται για τμήμα επιφάνειας 34 τ.μ. ευρύτερου μονώροφου κεραμοσκεπούς κτηρίου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στις Βολίμες Ζακύνθου.